Puszit küldött Karácsony Gergelynek és visszaültette a követői által letaposott virágokat a pénzszóró influenszer

1 hét ezelőtt 13

Puszit küldött Karácsony Gergelynek és visszaültette a követői által letaposott virágokat a pénzszóró influenszer

Szépréthy Roland szerint a főpolgármester rajta keresztül próbál meg magának politikai figyelmet szerezni.

Pénzszórást hirdetett a múlt hétvégére a MobilFox telefontokokat gyártó cég, amely összesen 2000 darab ezer forintost szórt szét Budapest belvárosában. Annak reményében, hogy elkapnak néhányat a bankjegyekből, sok fiatal gyűlt össze az V. kerületi Deák Ferenc téren, ahol teljesen letaposták az ott elültetett virágokat.

A pénzszórás szervezői ellen jogosulatlan reklámtevékenység és közterület-használat miatt eljárás indult, Karácsony Gergely főpolgármester pedig április 28-ra közösségi ültetést szervezett a helyszínre. Erre TikTokon reagált a MobilFox influenszere, Szépréthy Roland, aki magára vállalta a felelősséget a virágok letaposásáért, és azt üzente Karácsonynak: „ne rajtam keresztül próbáljon meg magának politikai figyelmet szerezni, ugyanis máshogyan is be lehet kerülni az újságokba”.

A főpolgármester ugyan még Facebook-eseményt is létrehozott a hétvégi ültetésnek, a jelek szerint azonban erre nem lesz szükség, az éjszaka folyamán ugyanis a mobilfoxosok új növényeket ültettek az elpusztult virágok helyére. Szépréthy egy 24 óráig elérhető Instagram-sztorit osztott meg erről, amelyben puszit küldött Karácsonynak.

Nyitóképünk Szépréthy Roland Instagram-sztorijából származik.