Putyin: az orosz mezőgazdasági exportbevételek harmincszorosára emelkedtek

2 hónap ezelőtt 8

Oroszország mezőgazdasági termékek exportjából származó bevételei harmincszorosára nőttek – közölte kedden Vlagyimir Putyin orosz elnök.

“Tavaly az exportbevételek elérték a 43,5 milliárd dollárt. A volumen 30-szorosára nőtt – nem csak valamilyen százalékkal, hanem az exportbevételek 30-szorosára nőttek” – mondta Putyin.

Véleménye szerint ilyen eredmények “még nemrég teljesen irreálisnak tűntek”.

“Ha 2000-ben azt mondták volna, hogy 43,5 milliárdos exportbevételünk lesz, senki sem hitte volna el, valamiféle fantáziálásnak tűnt volna. De ma ezek a realitások” – hangsúlyozta Putyin.

Emlékeztetett arra, hogy 2022-ben 157 millió tonna gabonát exportálnak, 2023-ban pedig 147 millió tonnát. “Ilyen termést még senki sem látott” – jegyezte meg Putyin.

Oroszország a világ negyedik országává vált az agrárexport tekintetében, amelynek bevételei elérik a 43,5 milliárd dollárt – tette hozzá.

“A világ negyedik országává váltunk a mezőgazdasági termékek exportját tekintve, és a világ első országává a búza exportját tekintve. A termékek külpiaci értékesítéséből származó bevétel elérte a <…> 43,5 milliárd dollárt” – mondta Putyin.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.