Putyin orosz luxusautót ajándékozott Kim Dzsongunnak

2 hónap ezelőtt 9

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy orosz gyártmányú Aurus gépkocsit ajándékozott Kim Dzsongun észak-koreai vezetőnek – jelentették be a két ország tisztviselői.

Az észak-koreai állami média keddi jelentése szerint az orosz járművet vasárnap adták át az ország hatóságainak.

Kim Jo-dzsong, Kim fiatalabbik húga, aki Phenjanban magas rangú PR-tisztviselő, az ajándékot “a Putyin és bátyja közötti különleges személyes kapcsolat egyértelmű bizonyítékának” nevezte.

A két államfő tavaly szeptemberben találkozott személyesen, amikor Kim ellátogatott Oroszország távol-keleti részére, hogy bejárja annak néhány kulcsfontosságú polgári és katonai létesítményét. Putyin elkísérte őt a Vosztocsnij űrrepülőtérre, és akkor két orosz gyártmányú Aurus állami autót mutatott be neki.

Putin shows the Russian Aurus to Kim Jong-un. pic.twitter.com/aYH0pZnGlw

— Lord Bebo (@MyLordBebo) September 13, 2023

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője megerősítette, hogy a Kimnek adott autó egy Aurus volt, de nem részletezte, hogy melyik modell. Putyin egy szedánt és egy limuzint mutatott meg vendégének.

A Központi Tudományos Kutató Autó- és Járműmotorok Intézete, rövidítve NAMI, 2018-ban indította útjára az Aurus Motorst, amikor a luxusautók Putyin helsinki látogatása során Putyin autókonvojának részeként debütáltak külföldön.

Bár eredetileg állami tisztviselők járműveinek szánták, 2021 májusában az Aurus piacra dobta első polgári modelljét, a Senatot. Tavaly az Egyesült Arab Emírségekben is megindult a gyártás.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.