Putyintól kért támogatást új, nagyszabású filmjéhez Emir Kusturica

1 hónap ezelőtt 17

Emir Kusturica szerb filmrendező Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Kremlben kedden, hogy támogatást kérjen új filmes projektjéhez.

Emir Kusturica a találkozón köszönetet mondott Vlagyimir Putyinnak a szlávok érdekében tett „történelmi igazságtételért” – számolt be a HVG .

A Macskajaj és a Cigányok ideje rendezője elmondta az orosz elnöknek, hogy egy munkásságát megkoronázó, világhírű regényírók munkáin alapuló filmet szeretne elkészíteni. A film szerkezetét tekintve triptichon lenne, vagyis három különálló epizódból épülne fel, a végén pedig egy negyedik, „extra” rész is szerepelne.

A könnyed séták mérnöke című darab Dosztojevszkij, a második film Gogol művein, míg a harmadik Tolsztoj Kozákok című regényen alapulna. A záró etap pedig Jevgenyij Vodolazkin Laurus című regényét dolgozná fel.

Putin met with director Emir Kusturica in the Kremlin yesterday.

Kusturica thanked Putin for his "personal historical justice" and told him that "the Banderovites kicked 230,000 Serbs out of Croatia". pic.twitter.com/Olfq7QD44I

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) April 3, 2024

Az orosz elnök biztosította Kusturicát, hogy támogatni fogja a nagyszabású filmötletet. Mint az Index annak idején megírta, Emir Kusturicát az orosz hadügyminiszter, Szergej Sojgu az orosz hadsereg színházának főigazgatójává választotta 2022 februárjában.