Rábólított az MNB, szintet léphet a Gloster

4 hónap ezelőtt 11

Portfolio 2024. január 02. 14:14

A Magyar Nemzeti Bank 2023. december 28.-án jóváhagyta a Gloster összesen 18 176 440 darab, 10 Ft névértékű, dematerializált úton előállított törzsrészvényének a Budapesti Értéktőzsde részvények szekció standard kategóriába történő bevezetéséhez készített tájékoztatóját.

A Gloster a részvények a standard kategóriába történő bevezetését azt követően fogja kezdeményezni, hogy a 2024. január 4-re kitűzött rendkívüli közgyűlés az igazgatóság előterjesztésében foglaltak szerint az alapszabály módosításáról dönt, és az alapszabály módosításának cégnyilvántartási bejegyzése megtörténik.

Szekeres Viktor, a Gloster igazgatósági elnöke korábban a Portfolio-nak elmondta, hogy befektetési szempontból a következő időszak fontos lépése lesz, hogy a standard kategóriába kerülnek a Budapesti Értéktőzsdén. Ugyanis azoknak a befektetőknek vagy alapkezelőknek, akiknek az Xtend kategória nem volt elég vonzó, a standard kategória már kellő erővel bírhat ahhoz, hogy a Glosterbe is pénzt tegyenek – fogalmazott a cégvezető.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Portfolio