Rákay Philip azzal dicsekszik, hogy Petőfi unokatestvérének szépunokájának tetszett a filmje

1 hónap ezelőtt 15

Rákay Philip azzal dicsekszik, hogy Petőfi unokatestvérének szépunokájának tetszett a filmje

Újabb csapást mért a film miatt károgókra a NER kedvenc producere.

Bár a hatmilliárdos Petőfi-film piaci sikeréhez több mint 2,8 millió nézőre lenne szükség, a propaganda, élen a film producerével, a megafonos Rákay Philippel már győzelmet hirdetett, a Most vagy soha! című akciófilmet beemelte a kánonba és művészeti kincsként kezeli.

A legitimáció azért is fontos, mert a rendszer sajátos elképzelésű történelmi alkotásainak most érkezünk az első, nagyobb mérföldkövéhez. A sikert természetesen megkönnyíti a propaganda áradozása a filmről, és korántsem árnyalják a pongyola történelmi részletek, vagy az, hogy

az alkotás maga filmszakmailag értékelhetetlen.

Rákay eddig “hazafias kötelességnek” nevezte a film megtrekintését, ha pedig a kritikákról kérdezték, rövidre zárta azzal, hogy “ez csak egy film” és nem érdekli a “színjáték”, ami körülötte zajlik.

Vasárnap azonban újfent talált egy okot, hogy igazolja a művészi teljesítményt, egészen pontosan Bognár Zalán történész interjúját a Mandineren.

“PETŐFI SÁNDOR ROKONA IS SZERETI A MOST VAGY SOHA! című filmet” – írta a producer a Facebook-oldalán, azonban a bejegyzést elolvasva már árnyaltabb képet kapunk. Rákay ugyanis azzal büszkélkedett, hogy

a film Petőfi Sándor unokatestvérének a szépunokája szerint jó lett.