Rákay Philip: Orbán Viktor egy sajtószemléből szerzett tudomást Novák Katalin kegyelmi döntéséről

1 hónap ezelőtt 13

A Most vagy soha! című film kapcsán hosszú interjút készített a Telex Rákay Philippel. Ebben többek között azt mondta:

„Ami nagyon szíven ütött, hogy kettőperces aláírással Novák Katalin zárójelbe tette mindazt a sok évig tartó megfeszített munkát, amit ő és a csapata annak idején családügyi miniszterként a családokért tett. Egy olyan családtámogatási rendszert, amit a világ bármely részéről meg lehetett süvegelni.

És egy ilyen ügyért, egy vállalhatatlan és védhetetlen ügyért mindazt, amiért dolgozott, azt zárójelbe tette, és aláásta a Fidesz egyes számú fundamentumát” – mondta Rákay Philip a Telexnek adott interjújában.

Rákay szerint „az volt a minimum, hogy le kellett mondani, én Novák Katalin helyében hétfőn mondtam volna le”.

A beszélgetésben azt is elmondta, hogy „első kézből tudja”, hogy Orbán Viktor egy sajtószemléből értesült az elnöki kegyelemről. A sopronbánfalvai kormányülés szünetében olvasta a hírt.

„Az azért megdöbbentő, hogy végig lehet vinni egy ilyen ügyet úgy, hogy arról a miniszterelnöknek semmiféle tudomása sincs. Szerintem ez valahol dermesztő, mert ilyen politikai hibákat nem lehet véteni” – magyarázta a producer.

Úgy vélte, hogy az ügy a jobboldalon belül is komoly feszültséget okozott, mert nem értették, hogyan hibázhatott ekkorát Novák Katalin.

“Ezért is fáj nagyon, amikor szerintem teljesen aljas és jogtalan módon pedofideszezik a Fideszt, mert azért egy teljes politikai közösségre vagy akár Novák Katalinra ráhúzni, aki persze gigantikus hibát követett el, de azért nem gondolnám, hogy ő pedofiltámogató lenne…föl sem merül, csak amikor egy ilyen politikai bélyeg megérkezik, az persze, hogy megrázza a tábort” – mondta.

Beszélt arról is, hogy azt nem tudja, hogy magától mondott-e le a köztérsasági elnöki posztról Novák Katalin, de ő biztosan másképp járt volna el: „Én hétfőn, amikor az újságcikk megjelent, azonnal összehívtam volna egy sajtótájékoztatót, és azt mondtam volna, hogy óriásit hibáztam, köszönöm”.

Balog Zoltán ügye is szóba került, de úgy nyilatkozott, hogy bár ő római katolikus, de távol tartaná magát attól, hogy beleszóljon a reformátusok belső ügyeibe, megjegyezte, hogy „egyszer mindenkinek el kell majd számolnia a lelkiismeretével, eljön az a pillanat, szerintem nem lesz kellemes”.

VIDEÓ: A kegyelmi ügy traumája, Megafon, Orbán Viktor – vágatlan interjú Rákay Philippel

[kapcsolodo]/bencsik-andras-testvere-is-rugott-egyet-rakay-philipen-es-a-filmjen/[kapcsolodo]