Rémes hír látott napvilágot Szoboszlai Dominikról, de…

1 hét ezelőtt 16

Érdekes statisztikára hívta fel a figyelmet a játékosok adataival, elemzéseivel, értékeléseivel foglalkozó elismert nemzetközi honlap, a Whoscored. Eszerint a Liverpool két játékosa – Trent Alexander-Arnold és Szoboszlai Dominik – a Premier League legrosszabbjai között van egy mutatóban – írja a csakfoci.hu.

A szóban forgó mutató a szerelések sikeres aránya. Alexander-Arnold mindössze 36,8 százalékát nyeri meg szereléseinek, ez az angol élvonalban a legrosszabb, míg a harmadik a Pool magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik a listán 47,7 százalékkal.

The ????? tackle success rates in the Premier League this season (50+ attempted):

◉ 36.8% - Trent ✅
◉ 43.9% - Jensen
◉ 47.7% - Szoboszlai
◉ 47.9% - Hamer
◉ 52.4% - Gordon
◉ 53.3% -Ødegaard
◉ 53.8% - Bruno F.
◉ 55.4% - McNeil
◉ 55.4% - Doughty
◉ 55.8% -Barkley https://t.co/JKIHXVI3hK pic.twitter.com/YxSUesE9ev

— WhoScored.com (@WhoScored) April 17, 2024

Szoboszlait ugyanakkor védelmébe veszi a statisztikáról író angol cikk. Fontos ugyanis kiemelni, hogy a Liverpool a párharcok tekintetében nem a minőségre, hanem a mennyiségre megy.

Azaz óriási számban vállalnak fel párharcokat, szerelési kísérleteket, ráadásul Szoboszlainak posztjából és feladataiból adódóan éppen az a szerepe, hogy nagy intenzitással támadja az ellenfél labdarúgóit, hogy azok más irányba „meneküljenek”. Bár így lehet, hogy nem nyeri meg az adott szerelési kísérletet, de a célját eléri vele az együttes. – olvasható.