Robin van Persie visszatért a Manchester Unitedhez

2 hónap ezelőtt 15

Robin van Persie ismét a Manchester United edzéseit látogatja – no nem mint játékos, hanem megfigyelőként és „gyakornokként”. A korábbi csatár a Pro licences képzését végzi, ennek feltételei között pedig szerepel, hogy egy Hollandián kívüli klubnál is részt kell vennie gyakorlaton. Ebben segít neki korábbi klubja, valamint annak menedzsere, az ugyancsak holland Erik ten Hag.

Van Persie a 2018–2019-es idény végén akasztotta szögre a stoplist, majd nem sokkal később a klub utánpótlásában kezdett el dolgozni. Jelenleg az első csapat pályaedzője, valamint az U16-os korosztály vezetőedzője. Hollandiában azonban a Pro licences tanfolyam kritériumai közé tartozik, hogy ne csak hazai, hanem egy külföldi klubnál is végezzen gyakorlatot. Ez a klub lett esetében a Manchester United – számolt be a The Athletic.

A 40 esztendős szakember Erik ten Hagtól kért és kapott segítséget, így nyolc évvel azután, hogy 2015-ben játékosként háta mögött hagyta a „vörös ördögöket”, visszatért a carringtoni edzőközpontba.

A lap megjegyezte, Van Persie mellett még másik két holland vezetőedző-jelölt teljesíti a szakmai gyakorlatát jelenleg Ten Hag mellett.

Index könyvek

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM