Rossz házaspárt választottak szét, a bíróság nem hajlandó visszavonni a válást

1 hét ezelőtt 16


[sz]VB / Fotó: Rawf8 – Getty Images[sz]

Elutasította a bíróság annak a válási keresetnek a felülvizsgálatát, amelynek értelmében véletlenül választottak szét egy brit házaspárt.

Mr. és Mrs Williams huszonegy évig voltak házasok, amikor 2023-ban különváltak, viszont egy vezető londoni ügyvédi iroda alkalmazottja

véletlenül egy másik Mr. és Mrs. Williamst választott ki az online ügyintéző portál legördülő menüjéből,

így főnöke, a válóperes ügyvéd nem a megfelelő házaspárt választotta szét, a válás pedig mindössze huszonegy perc alatt jogerőssé is vált.

„Erős közérdek fűződik ahhoz, hogy tiszteletben tartsuk a jogerős válási határozatból fakadó biztonságot és véglegességet, és fenntartsuk az általa létrehozott status quo-t” – nyilatkozta Sir Andrew McFarlane, a családi ügyek osztályának elnöke, miután a bíróság elutasította az adminisztrációs hibából lett válás felülvizsgálatát.

A hibát elkövető ügyvédi iroda vezetője, Ayesha Vardag azonban máshogy vélekedik.

„Az államnak nem szabadna engedélyeznie, hogy egy emberi hiba miatt véglegessé váljanak a válási kérelmek. A válófélben lévő személy részéről szándékosságnak kell fennállnia, mert a szándékosság elve alapozza meg jogrendszerünk igazságosságát”

– mondta Vardag.

„Egyszerűen nem helyes, nem ésszerű, nem igazságos, hogy egy online rendszerben elkövetett hiba miatt visszavonhatatlanná válik egy válás” – tette hozzá.

[kapcsolodo]mibol-lehet-tudni-hogy-eljott-a-valas-ideje/[kapcsolodo]