Rupert Murdoch Vitray Tamás nyomdokain: 92 évesen eljegyezte a barátnőjét

1 hónap ezelőtt 24

A médiamágnás menyasszonya a 67 éves Elena Zsukova.

Robert Murdoch eljegyezte barátnőjét. A 92 éves médiamágnás a BBC szerint állítólag már több hónapja randizik a 67 éves Elena Zsukova nyugdíjas orosz molekuláris biológussal.

Az esküvőre várhatóan még idén sor kerül Murdoch kaliforniai szőlőbirtokán. A mostani Murdoch hatodik eljegyzése, és ha minden a terv szerint alakul, ötödik házassága (a korábbi feleségei: Patricia Booker ausztrál légiutas-kísérő, Anna Mann skót újságíró, Wendi Deng vállalkozó és Jerry Hall amerikai modell és színésznő).

A New York Times úgy tudja, az esküvőt júniusra tűzték ki, és a meghívókat már ki is küldték.

Rupert Murdoch nem sokkal az után kezdett randizni orosz menyasszonyával, hogy 2023 áprilisában váratlanul felbontotta az eljegyzését Ann Lesley Smith-szel.

Murdoch és Zsukova állítólag a médiamágnás egyik volt feleségének, a kínai származású vállalkozó Wendi Dengnek az egyik partiján ismerkedett meg.

Elena Zsukova korábban Alekszandr Zsukov orosz olajmilliárdos felesége, míg lányuk, Dása 2017-ig Roman Abramovics orosz oligarcha felesége volt.

Rupert Murdoch az 1950-es években Ausztráliában kezdte pályafutását. 1969-ben vásárolta meg a News of the World és a Sun című újságokat az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban pedig többek között a New York Postot és a Wall Street Journalt.

1996-ban indította el a Fox Newst, amelynek az elnöki posztjáról tavaly mondott le.