„Sajnos ezek a gyáva patkányok soha nem ölik meg magukat” – Bayer Zsolt is reagált Varga Judit Hajdú Péternek adott interjújára

4 hét ezelőtt 14

[sz]Fischer Gábor[sz]A Magyar Nemzet publicistája hosszú véleménycikkben írja meg gondolatait a Varga Judit interjú után.
Kezdő gondolatai között szerepel, hogy más nőismerőse is volt, aki hasonló megpróbáltatásokon ment keresztül, mint amit a volt igazságügyminiszter elmondott. Varga Judit esetéről ezt írja:

„régóta tudtam, tudtuk, min megy keresztül, mit kell elviselnie, eltűrnie. Illetve csak azt hittük, hogy tudjuk. Mert most tudtuk csak meg valójában.”

Felidézve pár momentumot, ami a nagyinterjúban elhangzott, így fogalmaz: „S egy »embert«, aki késsel járkált a házban, egy »embert«, aki öngyilkosságot színlelt – sajnos ezek a gyáva patkányok soha nem ölik meg magukat –, egy »embert«, aki elhitette vele, hogy semmire sem alkalmas, semmire sem jó, semmire sem képes. Ő, a nő – illetve csupa nagybetűvel: A NŐ –, aki diplomát szerzett, megtanult több nyelven beszélni, hegedült, focizott, szült három gyereket, s mindezek mellett még arra is maradt ideje, energiája, hogy szép legyen.

A jakobinus Maximilliam Robesspierre-ből és Karinthy Tanár úr kéremben megformált Steinmannjából, az eminens tanulóból gyúrja össze Bayer az általa vélt Magyar Péter-figurát

(nevének kimondára nélkül). Az így „Maximilliam Steinmannak” nevezett antihős fiktív alakja szolgál a továbbiakban a kormánypárti publicistának, hogy elmondja véleményét Magyarról.

Emígyen: „Maximillian Steinmann ott áll szánalmas, nyomorult, felesleges élete vérmosta fokán, és önelégülten vigyorog. Most úgy érzi végre, hogy pondróból pillangó lett – pedig dehogy. Maradt és marad az, ami mindig is volt: egy gyáva, ócska, undorító, szar alak. Aki soha, egyetlen pillanatig sem érdemelte meg azt a nőt, akit megpróbált tönkre tenni.

És még ez, a tönkre tevés sem sikerült neki. Pedig ez lett volna élete főműve.

Drága Judit, veled vagyunk. Számíthatsz ránk.” – fejezi be publicisztikáját Bayer Zsolt.

[kapcsolodo]/magyar-peter-soha-nem-utottem-meg-a-gyermekeim-anyjat-o-viszont-engem-sokszor-hol-okollel-hol-labbal/[kapcsolodo]