Segélyre váró palesztinokat mészárolt le az izraeli hadsereg

3 hónap ezelőtt 7

Izraeli támadás érte Gázavárosban humanitárius segélyre várakozó palesztinok tömegét csütörtökön, legalább 20 ember életét vesztette, és legkevesebb 150-en megsebesültek - közölte a gázai egészségügyi minisztérium. Az izraeli hadsereg vizsgálja a jelentést.

Asraf al-Kidra, a palesztin egészségügyi minisztérium szóvivője szerint a halálos áldozatok száma valószínűleg emelkedni fog. Több tucat sebesültet súlyos állapotban szállítottak az es-Sifá kórházba, ahol a korlátozott lehetőségek miatt nem garantálható a megfelelő ellátásuk - tette hozzá.

A gázai jelentés nem tért ki az izraeli hadsereg által használt fegyverek fajtájára és típusára, az izraeli hadsereg pedig egyelőre annyit közölt, hogy vizsgálják az esetet.

Az izraeli csapatok és páncélosok röviddel a szárazföldi hadművelet kezdete után benyomultak Gázavárosba, és már csaknem két hónapja harcolnak ott az iszlamista fegyveresekkel. Az izraeli hadsereg azt állítja, hogy Gáza északi részén nagyrészt leszámolt a Hamász iszlamista szervezet harcosaival, de még mindig maradtak ellenállási gócok ott.

Az offenzíva egész városrészeket tett a földdel egyenlővé, és nagy pusztítást végzett Gáza északi részében, ami tovább ronthat az izraeli utasításra délre menekült gázai lakosok százezreinek visszatérési esélyein.

Az északi területet a hadsereg a humanitárius segítségnyújtás elől is lezárta, annak ellenére, hogy több tízezer ember még mindig ott maradt.