„Semmibe vett engem” – Zsurzs Kati Törőcsik Mari miatt majdnem végleg otthagyta a színpadot

1 hét ezelőtt 7

[sz]H. M. – Fotó: Bóta Café/YouTube[sz]

Az ismert színésznő egy friss interjúban mesélte el, hogy amikor 1993-ban Törőcsik Mari és Schwajda György átvették a Thália Színház vezetését, őt a társulat több tagjával együtt kirúgták, és ezt a mai napig nehezen tudta feldolgozni.

“Negyedóránként jött le valaki a lépcsőn, hogy ‘engem is kirúgtak’. Szomorú volt az egész, nem is tudtam mit kezdeni a helyzettel, ezért sem mentem utána sehova kilincselni. Nekem mindig rengeteg dolgom volt, szinkronizáltam, de akkor a színház megszűnt azzal a rendszerességgel, ahogyan jelen volt az életemben. Ezt tudomásul vettem, leírtam magam, mint színházi embert”

– mondta el a Bóta Café műsorában Zsurzs Kati.

Szerencsére a színésznő végül a pályán maradt, de a történtek még mindig éles emlékként élnek benne.

“Az egészben a méltatlan bánásmód fájt a legjobban, hogy Mariék meg sem nézték egyetlen előadásunkat sem, úgy rúgtak ki. Még a látszatára sem ügyeltek annak, hogy úgy csináljanak, mint akit érdekel, ki vagyok, mit tudok, mielőtt közölték volna, hogy végeztünk; ez sértő volt.

Érdekes, de ezt a tényt a mai napig nem tudom feldolgozni. Mindent meg lehet beszélni, de a módszer, hogy Mari semmibe vett engem, minket, még mindig bánt. Ez a viselkedés nem csak rá, hanem a teljes új vezetésre jellemző volt”

mondta a Blikknek a színésznő.

“A mi pályánkon benne van a pakliban, hogy az embernek nem hosszabbítják meg a szerződését, ezzel nincs is gond. Itt a társulattal szembeni viselkedés volt a probléma. Mindez azonban már régen történt, és – sajnos – a főszereplők, Törőcsik Mari és Schwajda György sem élnek már, hogy mindezt megbeszélhessük.”

– tette hozzá Zsurzs Kati.

[kapcsolodo]a-mari-torocsik-mari-emlekere/[kapcsolodo]