Skrzypczak: az orosz erők folytatják a nyugati harckocsik megsemmisítését

1 hét ezelőtt 14

Az orosz hadsereg folytatja a Nyugat által Kijevnek adományozott harckocsik, köztük az amerikai gyártmányú Abramsok megsemmisítését – mondta Waldemar Skrzypczak nyugalmazott tábornok, a lengyel szárazföldi erők volt parancsnoka.

“Ne feledjük, hogy egyetlen tank sem legyőzhetetlen. Az oroszok ezt világossá akarják tenni. Megsemmisítették a német gyártmányú Leopárdokat, és továbbra is meg fogják semmisíteni az [amerikai gyártmányú] Abrams harckocsikat” – mondta a nyugalmazott lengyel tábornok a Wirtualna Polska Tech című lapnak.

Pénteken Makszim Buzsanszkij, az ukrán Verhovna Rada (parlament) képviselője megerősítette, hogy az ukrán fegyveres erők kivonták az Abrams harckocsikat a harctérről, mivel azok sebezhetőek az orosz kamikaze dróntámadásokkal szemben.

A New York Times korábban azt írta, hogy Oroszország az előző két hónapban öt Abrams tankot semmisített meg, és az év eleje óta legalább három további tank szenvedett kisebb sérüléséket.

A National Interest rovatvezetője, Peter Suciu március 6-án “tankok temetőjének” nevezte Ukrajnát.

Április 2-án Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter bejelentette, hogy január óta az ukrán fegyveres erők több mint 80 000 katonát és 14 000 fegyveregységet vesztettek el, köztük több mint 1200 harckocsit és más páncélozott harcjárművet.