Sojgu: az orosz csapatok tovább szorítják ki az ukrán fegyveres erőket

1 hónap ezelőtt 6

Az orosz csapatok nem hagyták, hogy az ukránok az Avgyejevkából zajló menekülésük után új védvonalakon ássák be magukat, és továbbra is nyomást gyakorolnak rájuk – közölte Szergej Sojgu védelmi miniszter a fegyveres erők vezetői állományával tartott megbeszélésen.

“Miután az ukrán fegyveresek elmenekültek az Avgyejevka védelmi központból, az orosz csapatok csoportja nem engedte, hogy megvethessék a lábukat a Petrovszkoje – Lastocskino – Szevernoje vonalon, és továbbra is nyomást gyakorol az ellenségre nyugati irányban” – mondta.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az orosz harcosok bátorságról és hősiességről tesznek tanúbizonyságot, és sikeresen oldják meg feladataikat.

Avgyejevka Donyeck északi külvárosa, amelyet az ukrán fegyveres erők erős erődítménnyé alakítottak, és 2014 óta rendszeresen lövik onnan a DNR fővárosát és más donbasszi városokat és falvakat.

Sojgu február 17-én jelentett Vlagyimir Putyin elnöknek a város teljes felszabadításáról. Ez lehetővé tette, hogy a frontvonalat eltávolítsák Donyecktől, és jelentősen biztosítsák azt az ukránok csapásaitól.

Február végére a központ erőcsoport felszabadított még több települést Avgyejevkától nyugatra. A védelmi minisztérium szerint az Avgyejevka közelében lévő orosz egységek továbbra is előnyösebb pozíciókat foglalnak el. Csak az előző 24 órában az ukrán erők mintegy 500 halottat és sebesültet vesztettek ott, valamint mintegy 30 haditechnikai eszközt, köztük egy amerikai Abrams harckocsit – már a másodikat, amelyet a hadműveleti-zónában megsemmisítettek.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.