Sorsdöntő mérkőzést játszik a Ferencváros Szerbiában - Csukaricski–Ferencváros EKL-csoportmérkőzés percről perce

5 hónap ezelőtt 15

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!

A szerencsejátékban 18 éven felüli, sérülékenynek nem minősülő személyek vehetnek részt. A túlzásba vitt szerencsejáték függőséget okozhat.

  • A szerb szakember kezdőcsapatában három támadó szerepel: a sérült Varga Barnabás hiányában a szintén szerb Aleksandar Pesic lesz a középcsatár, őt a bal szélről Adama Traoré, a jobbról pedig Marquinhos segíti, de a mögöttük játszó Kristoffer Zachariassen is támadó szellemű játékos.

    A pont nélkül sereghajtó és sérülésektől tizedelt Csukaricski együttesében a nemzetközi porondon először kapott helyet a kezdőben a mindössze 16 éves csatár, Mihajlo Cvetkovics.

    • Csukaricski: Filipovics – N. Sztankovics, Szubotics, Kovacsevics – Tosics, Sissoko, Kovac, Ivanovics, Miladinovics – Adzsics, Cvetkovics.
    • Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Abena, I. Cissé, C. Ramírez – Sigér, Abu Fani – Marquinhos, Zachariassen, A. Traoré – Pesics.
  • És akkor még finoman fogalmaztunk. Nagyon fontos lenne a győzelem Dejan Sztankovics csapatának, mivel a zöld-fehérek egy hónapja nem nyertek mérkőzést, legutóbb még november első napján, a Puskás Akadémiát győzték le a Magyar kupában – hosszabbítás után, a 132. percben szerzett büntetővel. 

    Azóta két döntetlen és két vereség a mérlege a Fradinak, míg a játék képe is aggodalomra adhat okot, arról nem is beszélve, hogy a bajnokságban elvesztette listavezető pozícióját. Ezek után lép pályára győzelmi kényszerben Szerbiában. 

    Ami pedig a Csukaricskit illeti, a szerb csapat szeptember vége óta mindössze 3 győzelmet aratott, legutóbb éppen a Radnicki Nis elleni bajnoki mérkőzésen gyűjtötte be a 3 pontot, megszakítva ezzel négy mérkőzése tartó vereségszériáját. Igor Matics vezetőedző csapata a Konferencialigában négy vereséget szenvedett el, ennek értelmében nulla ponttal áll, továbbjutási esélye nincsen már, ennek ellenére megnehezítené a Ferencváros dolgát.

  • A mérkőzést nem a Csukaricski hazai pályáján játsszák, hanem Leskovacban, a Dubocica Városi Stadionban. A 8 ezer fő befogadására alkalmas létesítményt idén nyáron adták át, az építési munkálatok pedig 2021 óta zajlottak. 

    A mérkőzés játékvezetője Mohammed Al-emara, segítői pedig finn honfitársai, Turka Valjakka és Jukka Honkanen lesznek. Fontos megjegyezni, hogy a 31 éves játékvezető Szaúd-Arábiában született, majd 3 éves korában került Finnországba. A finn élvonalban már több mint 100 mérkőzésen dirigált. 

  • ...két fordulóval a vége előtt az F-csoport állása így fest. 

    A csoport állása
    1. Fiorentina 4 2 2 11–4 7 8
    2. Ferencváros 4 1 3 6–4 2 6
    3. Genk 4 1 3 5–3 2 6
    4. Csukaricski 4 4 1–12 −11 0

    Korábbi eredmények:
    1. forduló
    Genk (belga)–Fiorentina (olasz) 2–2
    Ferencváros–Csukaricski (szerb) 3–1

    2. forduló
    Fiorentina (olasz)–Ferencváros 2–2
    Csukaricski (szerb)–Genk (belga) 0–2

    3. forduló
    Genk–Ferencváros 0–0
    Fiorentina (olasz)–Csukaricski (szerb) 6–0

    4. forduló
    Ferencváros–Genk 1–1
    Csukaricski (szerb)–Fiorentina (olasz) 0–1

  • Amennyiben ugyanis a magyar bajnok botlik, elképesztően nehéz helyzetbe kerül az utolsó csoportmérkőzés előtt. Győzelme esetén viszont nagy lépést tesz a továbbjutás felé, amely után hazai pályán, a Fiorentina ellen akár egy döntetlen is elegendő lenne a továbbjutáshoz. 

    De mi szól a Fradi mellett? És mi a Csukaricsi mellett? Részletek alább!

  • Néhány percen belül kezdődik a Csukaricsi–Ferencváros-labdarúgómérkőzés az Európa-konferencialiga csoportkörének 5. fordulójából. A magyar rekordbajnokra komoly feladat vár, mert annak ellenére, hogy szerb riválisa még pont nélkül áll a kvartettben, hazai pályán bármelyik csapat dolgát megnehezítheti. 

    Tartsanak velünk, és nem maradnak le a mérkőzés egyetlen fontos pillanatáról sem. Kezdünk!