Súlyos műtéten esett át Harkányi Endre

1 hónap ezelőtt 9

A nyugdíjas színész azt mondja a műtétről: „Már nevetek, de akkor nem volt mindegy.”

Tavaly ősszel súlyos műtéten esett át Harkányi Endre Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész – írta meg a Story Magazin nyomán a Blikk.

„Túl vagyok egy elég csúnya dolgon, de már jól érzem magam. Kórházban feküdtem hasi embóliával. Már nevetek, de akkor nem volt mindegy. A műtét után szanatóriumba kerültem. Ott aztán felépítettek. A lábadozás napjaiban jött vissza az életkedvem” – mondta a színész a lapnak.

Hozzátette: ma már a nap minden óráját élvezi, egy percig sem unatkozik.

„Régi Karinthykat vettem elő a könyveim közül, hogy szórakoztassam magam. Már a teraszajtóm is nyitva van, besüt a nap. A közéletből, a kinti világból nagyon kevés dolog érdekel. Komoly CD- és DVD-gyűjteményem van, és magamról is kaptam nagyon sok felvételt a régi szerepeimmel. Mostanában azokat nézem, premierekre már ritkán járok. Egyre kevesebb előadásra mondom, hogy tetszett. Átírják a darabokat. Még Shakespeare-t és Molnár Ferencet is” – mondta Harkányi, hozzátéve, nagyon komfortosnak érzi az életét.

Harkányi 2015-ben, kisebb botrány során távozott a Vígszínházból, miután az akkori igazgató, Eszenyi Enikő meg akarta felezni a fizetését. Nemrég még sokkal negatívabb hangnemben nyilatkozott az életéről, magányról és veszteségekről beszélve, amikkel egyedül kell szembenéznie.