Sunak: Korán észrevették Károly király rákbetegségét

2 hónap ezelőtt 7

Rishi Sunak brit miniszterelnök kedd reggel újságírók előtt azt nyilatkozta, sokkolták és elkeserítették a hírek Károly királyról, szerencse viszont, hogy az orvosok korán felfedezték a rákbetegséget.

Sunak állandó kapcsolatban van a királlyal, imádkozik érte és családjáért, és stábjával együttműködésben gondoskodnak arról, hogy közfeladatait betegsége idején is legyen, aki el tudja látni. A miniszterelnök abban reménykedik, hogy Károly gyorsan túl lesz a betegségen.

A PA Media szerint a brit trónöröklési rendben következő Vilmos wales-i herceg lát majd el bizonyos protokolláris feladatokat addig, amíg Károly lábadozik, de a király félig-meddig maga is aktív marad.

A Buckingham-palota hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy III. Károly brit királyt rákbetegséggel diagnosztizálták. Azt nem közölték, hogy milyen típusú betegségről van szó, csupán annyit, hogy azt egy közelmúltbeli prosztata-megnagyobbodás miatti kezelésen fedezték fel.

A király a közlemény szerint elkezdte a „rendszeres kezeléseket”. Károly állítólag optimista és alig várja, hogy visszatérjen a köz szolgálatába. A nyilvános programjait egyelőre elhalasztják, de továbbra is ellátja alkotmányos államfői feladatait, és a zártkörű találkozókon is részt vesz majd. (Guardian)