Szakad a bitcoin a felezés előtt - Ki tudja, hol áll meg?

2 hét ezelőtt 14

Az elmúlt napokban nem sikerült a bitcoinnak új csúcsra, tehát a március közepén kialakult 74 ezer dollár körüli szint, fölé emelkednie, így technikai alapon már érett a helyzet, hogy akár komolyabb korrekció is jöhet a megelőző hónapok hatalmas emelkedésének profitrealizáló hulláma nyomán. A jelek szerint ez már zajlik, a napokban újabb és újabb mélypontokra ütötték az erőtlen emelkedési hullámokban a bitcoint,

szerdán délután pedig elesett a március 20-án és április 13-án is erős támasz szintnek bizonyult 61 ezer dolláros zóna.

Emiatt pillanatok alatt 60 ezer dollárig hullott az árfolyam, és technikai alapon az 59 ezres március 5-i támaszt, majd az 57-57,5 ezer dollárost támaszt kell figyelni, alatta pedig az 51,6 ezres legutóbbi komoly kitörési hullám kezdetét, ami február végén volt. A bitcoin a történelmi csúcstól már 18% feletti mértékben távolodott el lefelé.

A bitcoin hanyatlásával a többi, kisebb kapitalizációjú kriptoeszköz is zuhanni kezdett, az ether például a 3000 dolláros kerek szint alá bukott szerda kora estére (-4,5% 24 óra alatt), igaz itt még a 2940 dollár körüli árfolyam felette van a 2880 körüli erős támasznak.

Az ötödik legnagobb kapitalizációjú eszköz, a Solana árfolyama már április 12-13-án hatalmasat esett a megelőző hónapok rendkívüli szárnyalása után, így ott ma csak a minapi esések aljának visszatesztelése körül járunk 129 dollárnál.

A tizedik legnagyobb kapitalizációjú eszköz, a Cardano árfolyama szintén nagyot esett múlt pénteken és szombaton, és ott is a felpattanás utáni újbóli süllyedést látjuk 0,41 dollár körülre.

A Coinmarketcap címoldala alapján az elmúlt 24 órában érdemi esés történt a vezető kripto eszközöknél:

Elsősorban a bitcoin esése miatt a kripto eszközök együttes kapitalizációja az utóbbi hetekben jelentősen esett a csúcshoz képest, most 2200 milliárd dollár körüli értéket mér a coinmarketcap.com

Címlapkép forrása: Shutterstock