Szarvas zuhant az autóra, szörnyet halt az utas

1 hónap ezelőtt 11

Az autó Kesztölc felé haladt, amikor balról váratlanul kiugrott az útra egy több mint kétszáz kilogrammos szarvas. A járművel való ütközés után az állat a levegőbe repült, majd az autó jobb oldalára zuhant, szabályosan agyonnyomva az anyósülésen utazó 39 éves nőt.

Benke István Roland tűzoltósági szóvivő a Tényeknek nyilatkozva közölte, hogy az esti órákban érkezett jelzés hozzájuk, miszerint a 117-es út 4-es kilométerenénél vaddal ütközött egy személygépjármű, amiben két személy beszorult.

A kiérkező egységek áramtalanították a járművet. Az áldozatokat feszítő-vágó berendezések segítségével, a roncs tetején keresztül tudták csak kiemelni, de a 39 éves nő életét már nem tudták megmenteni. Az autót vezető középkorú férfi túlélte a balesetet. Őt a mentők súlyos gerincsérüléssel, stabil állapotban szállították kórházba.

Csörgő László vezetéstechnikai szakértő a Tények megkeresésére elmondta, hogy a hasonló tragédiákat nagyobb eséllyel kerülhetjük el, ha a vadveszélyre figyelmeztető táblákkal ellátott utakon 10-15 kilométer/órával csökkentjük a haladási sebességet – ezzel ugyanis másodperceket nyerhetünk a veszély észlelésére – idézi az Index.