Százmilliókat követel a várpalotai kalapácshintából kizuhant Krisztofer családja a műszaki egyetemtől

4 hónap ezelőtt 27

[sz]H. M. – Fotó/illusztráció: Pixabay[sz]

A Blikk foglalta össze, hogy mi történt Krisztoferrel hat évvel ezelőtt: kizuhant egy várpalotai hintából, majd 15 méter magasból fejjel a padkának csapódott, ezek után sokáig feküdt kómában. Maradandó fogyatékossággal járó koponyasérüléseket szenvedett, nehezen beszél és mozog, az egészsége már sohasem lesz a régi.

A kártérítésből azonban még egy forintot sem látott Krisztofer családja.

“Megvártuk a büntetőeljárás végét a kártérítési per megindításával. Csak azután adtuk be a keresetet, hogy a szerkezet üzemeltetőjét, egyben tulajdonosát és a gépet műszakilag hitelesítő férfit is jogerősen elítélték. Krisztofer vonatkozásában 90 millió forint sérelemdíj, valamint járadék megfizetése, továbbá a balesettel összefüggésben felmerült károk megtérítése, a hozzátartozók vonatkozásában pedig körülbelül 94 millió forint sérelemdíj megfizetése szerepel a keresetben.

Az alperesek az üzemeltető cég és a mérnököt alkalmazó Budapesti Műszaki Egyetem. Előbbi nem vitatta a keresetet, az vele szemben jogerőssé vált, így az októberben kezdődő tárgyalássorozaton már csak az egyetem képviselőjének kell részt vennie”

– mondta a lapnak a család jogi képviselője, dr. Karkosák Balázs.

“Az üzemeltető céggel szemben meg is indítottuk a végrehajtási eljárást, de nincsenek illúzióink, onnan semmit nem fogunk kapni. A végrehajtó hiába próbálkozott, a cégnek nincsen végrehajtható vagyona”

– tette hozzá az ügyvéd, aki elmondta azt is, hogy a Budapesti Műszaki Egyetemet azért perelik, mert közrehatott a baleset bekövetkezésében, hogy az alkalmazásukban álló adjunktus, szakértő úgy hitelesítette a hintát, hogy a szerkezet nem is volt alkalmas a funkciója ellátására.

Így Krisztoferék polgári perben kénytelenek a 100 millió forintot az egyetemtől követelni.

[kapcsolodo]krisztofer01/[kapcsolodo]