Szijjártó Péter bejelentette: újabb légijárat indul Budapestről Kínába

1 hét ezelőtt 8

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között: idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről – közölte Szijjártó Péter az MTI szerint.

A külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt kedden Pekingben, hogy a két ország együttműködésében fontos szerepet játszik a légi közlekedés, ezért üdvözölte, hogy nyártól már Hszian is elérhető lesz Budapestről. 

Hangsúlyozta, hogy a kínai-magyar gazdasági és kereskedelmi együttműködésben is fontos szerepet játszik a közvetlen légi összeköttetés. 

A körülbelül 13 milliós lakosságú Hszian Senhszi tartomány székhelye és egyben a legnagyobb városa. Pekingtől mintegy 900 kilométerre délnyugatra fekszik, fontos ipari és pénzügyi központ Kínában

Szijjártó Péter arról is beszámolt, hogy Peking, Sanghaj, Csungking és Ningbó után már Kuangcsou is közvetlenül elérhető lesz Budapestről, miután nemrég bejelentették, hogy a China Southern Airlines kínai légitársaság júniusban járatot indít Budapest és Kuangcsou között.

Szavai szerint ezzel már heti tizenhétre fog nőni a járatok száma a két ország között – írja az MTI. 

Index könyvek

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM