Szocsi nem lett fehér elefánt

2 hét ezelőtt 13

Ismét jó évet zárt tavaly Szocsi, melyet elkerült a mindenkori olimpiák átka – azaz az, hogy a létesítmények a sportesemény után kihasználatlanul maradnak és pusztulnak – írja a Ria.ru. Mint az orgánum cikkéből egyebek mellett kiviláglik, a zsargonban „fehér elefántnak” hívott jelenséget az oroszok kapcsán is számos szkeptikus szakértő jósolta meg.

A 2014-es olimpiai játékok ünnepélyes megnyitójára a Fisht stadionban került sor február 7-én. Az üdülőhely már akkor rekordokat döntött, hiszen az eseményre utak, szállodák és tizenegy sportlétesítmény épült. Az elmúlt tíz évben a Szocsiba érkező turisták száma megkétszereződött, és évente csaknem nyolcmillió embert kíváncsi már a településre és annak környékére.

Az olimpiára kialakított infrastruktúrát százszázalékosan kihasználják, sőt újabb beruházásokat terveznek azért, hogy a megnövekedett igényeknek megfeleljenek. A hírügynökség által megszólaltatott szakértők rámutattak egy fontos pontra – jelesül az olimpia segített megszüntetni a markáns szezonalitást, így Szocsi mára egy egész évben működő üdülőhely lett.

Írta a Magyar Hírlap

Bejegyzés navigáció