Szűk győzelmet aratott a Leipzig, Szalai Attila megint nem lépett pályára

5 hónap ezelőtt 13

A német labdarúgó-élvonal (Bundesliga) 13. fordulójában az RB Leipzig hazai pályán szűk győzelmet aratott az újonc Heidenheim ellen, míg a Szalai Attilát újra pályára nem küldő Hoffenheim vereséget szenvedett a Mönchengladbach otthonában.

Kötelező feladat várt az RB Leipzigre a német élvonal 13. fordulójában. A két magyar labdarúgót – Willi Orbánt és Gulácsi Pétert – foglalkoztató lipcsei csapat otthonába a Heidenheim látogatott, amely ellen kötelező elvárás volt a győzelem. Ennek a feladatnak végül eleget tett a Leipzig, az első félidő elején gyorsan szerzett két gólt, előbb Openda, majd Poulsen révén.

Openda ünnepli gólját

Openda ünnepli gólját

Fotó: Getty Images

A félidő hosszabbításában Gimber kozmetikázott az eredményen, de a második játékrészben nem született újabb gól, így a vége 2–1.

A játéknap további mérkőzésein a Hoffenheimben ezúttal sem lépett pályára Szalai Attila, csapata pedig 2–1-es vereséget szenvedett a Mönchengladbach otthonában. A Bochum meglepetésre viszonylag simán, 3–1-re győzte le a Wolfsburgot. A szombat kora esti mérkőzésein a Stuttgart látja vendégül a Werder Brement.

Mint ismert, az erős németországi havazások miatt elhalasztották a Bayern München–Union Berlin találkozót.