Tagad és tesztelgeti a bíró idegzetét az eltűnt szentesi anya megölésével vádolt férfi

1 hét ezelőtt 14

A fotózáshoz önérzetesen beleegyezést adva, fekete szemüvegben, fekete-fehérbe öltözve, bilincsben, két őr kíséretében jelent meg a Szegedi Törvényszéken csütörtökön D. Lajos, aki 14 éven át büntetlenül - ha nem is mindig szabadon - élt volt élettársa eltűnése után, mígnem meg nem vádolták gyilkossággal.

A szentesi édesanyaként ismertté vált K. Judit gyanús eltűnése a rendszerváltás utáni
Magyarország egyik leghíresebb megoldatlan esete volt. Az ügyben 10 millió forintos
nyomravezetői díjat tűztek ki egy időben.

Az asszonynak úgy veszett nyoma az albérletéből 2006. július 21. este hét óra és másnap reggel kilenc között, hogy hátramaradt utána kétéves gyereke. Mivel akik ismerték, nem tudták feltételezni róla, hogy önként elhagyta volna a kislányát, a kezdetektől felmerült, hogy a nő bűncselekmény áldozatává válhatott. Árulkodó körülmény volt az is, hogy az asszony házőrző kutyáját valaki megmérgezte éppen ekkor.

2007. július 3-án egy horgász holttestet fedezett fel a Tiszában, de az érintett terület odébb volt Szentestől, így sokáig teljesen külön kezelték a két ügyet. 2020-ban következett be az áttörés, amikor felmerült, hogy érdemes lenne megvizsgálni, van-e egyezés. Ekkor kihantolták a maradványokat, és DNS-elemzés alapján sikerült a személyazonosságot megállapítani, kimutatták, hogy K. Judit földi maradványairól van szó.