Távozik a Madách Színházból Nagy Sándor

1 hét ezelőtt 16

D  CC20220117010

A Játékszínben és a Kecskeméti Színházban rendszeresen fellépő, kedvelt színész visszaadta a Madách Színházban játszott utolsó darabját, a Jézus Krisztus Szupersztárt, és úgy döntött, elhagyja az intézményt. A művész egy ideje már nem kapott új szerepet, korábbi darabjait sem játsszák már, így levelet írt az igazgatónak, amiben elbúcsúzott a Madáchtól.

Heródes – ez az egy szerep alkotta Nagy Sándor aktív repertoárját a Madách Színházban. Négy éve már, hogy nem kapott új szerepet, korábbi darabjai pedig az idővel eltűntek. Egyetlen aktív szerepe a Jézus Krisztus Szupersztárban maradt, azonban ezért az egyért nem látta értelmét maradni.

Nem mindegy, hogy havonta Kecskeméten vagyok tízszer, a Játékszínben tizenötször, a Madáchban meg félévente

– mesélte Rónai Egonnak a színész az ATV műsorában.

Száz százalék

A művész elmondta azt is, hogy noha akadnak tehetséges fiatalok a Madách Színházban, a régi nagy nevek többsége már nincs ott. Megváltozott a közeg és már nem érezte ott jól és otthonosan magát. Rónai Egonnak azt is elmondta, hogy levélben köszönt el Szirtes Tamás színházigazgatótól, amiben megköszönt mindent és visszaadta utolsó szerepét.

Nagyon-nagyon sok lehetőséget kaptam Szirtes tanár úrtól, amiért nagyon hálás leszek mindig is. Azt gondolom, hogy megváltozott ott a struktúra. Az utóbbi négy évben én ott egyáltalán nem kaptam már új szerepet. Nem rég írtam egy levelet a tanár úrnak, elköszöntem és megköszöntem mindent

– fogalmazott a színész.

Később hozzátette: „Tudom, hogy nem velem van a baj, és ezt a levelemben megírtam a tanár úrnak. Minden este nyolcszáz ember a tanúm arra, hogy én minden este száz százalékot próbáltam teljesíteni (...) rajtam sosem múlt, hogy egy darab sikeres legyen és én azt gondolom, hogy nagyon sok előadást vittem a hátamon estéről estére abban a 15-20 évben”.

A színész elmondta, hogy a Covid is nagy válaszvonal volt. Szerencséjére rendelkezett megtakarítással, de nem minden intézmény próbálta egyformán segíteni a színészeit. Volt, ahol azt vetették fel, hogy kölcsönt adnak, amelyet majd később le kell játszani.

Elmondása alapján az a „vidéki naivitás”, amivel egykor rendelkezett, mára nagyrészt kikopott belőle. Sok méltánytalanság érte, de jelenleg is több mint húsz fellépése van egy hónapban, ezért többek között arra kell vigyázzon, hogy ne hajtsa túl magát.

(Borítókép: Nagy Sándor színművész 2022. január 17-én. Fotó: Cseke Csilla / MTI)