Teljesen átszabta az androidos Gmailt a Google

2 hónap ezelőtt 20

Egy frissítést követően már mindenki számára élesítették a Gmail alkalmazásban azt a fejlesztést, melynek köszönhetően a levelezés során egyszerűbben és gyorsabban lehet válaszolni az üzenetekre, mint eddig – írja a hvg.hu.

Az AssembleDebug nevű X-felhasználó vette észre az elsők között, hogy a Google rendkívül hasznos újítást eszközölt az androidos Gmailen – megváltoztatva a levelek megválaszolásának metódusát. Ezzel a fejlesztéssel az üzenetküldő alkalmazásokhoz hasonlóvá válik az e-mailezés a Gmailben is.

A mostani változtatással megjelent egy szövegbeviteli mező a kijelző alján, ahova bepötyöghetjük válaszainkat a beérkező üzenetekre, majd a mezőtől jobbra lévő ikont megérintve azonnal el is tudjuk küldeni a szöveget.

Google has started rolling out the new reply UI in Gmail more widely. Should be available for most users with Gmail version - 2024.01.14.599541078.Release. #Gmail #Google #Android https://t.co/ZgbgOyTvQg pic.twitter.com/i5AJDLTZs8

— AssembleDebug (@AssembleDebug) February 3, 2024

Valószínűleg sokak tetszését elnyeri majd az, hogy ha elkezdünk írni a mezőben, megnő a felület mérete, így sokkal egyszerűbb gépelni, közben pedig látjuk az eredeti levelet is.

Az újításnak köszönhetően egy sokkal könnyebben kezelhető chatelési módot lehet használni a levelezésnél. A csatolmányokat az eddig megszokott módon kell hozzáadni az e-mail üzenethez.

Az újdonság a Gmail alkalmazás legújabb verziójában érhető el.