Tévedésből távolították el egy beteg gyomrát Szlovéniában, aki összeomlott e hír hallatán

2 hónap ezelőtt 13

Súlyos orvosi hibát vétettek egy szlovéniai kórházban, miután tavaly véletlenül egy olyan beteg gyomrát operálták ki, akinek egyébként ez a szerve teljesen egészséges volt. A páciens, miután megtudta, hogy tévedés történt, a hír hallatán összeomlott, azóta pszichológushoz kell járnia. Az ügyvédje szerint a beteget kártérítés illeti meg.

Kicserélték egy rákos beteg és egy nem daganatos páciens leleteit egy szlovéniai kórházban - közölte az RTL Híradó. Előbbi emiatt hónapokig egészségesnek hitte magát, és ezért nem kapta meg a gyógyulásához szükséges létfontosságú kezelést, miközben az utóbbinak, teljes tévedésből, eltávolították az egyébként egészséges gyomrát.

Az RTL tudósítása szerint a 40-es éveiben járó férfi tavaly novemberben esett át az életmentőnek hitt műtéten, de csak idén februárban közölték vele, hogy feleslegesen vették ki a gyomrát, mert az utólagos szövetvizsgálaton kiderült, hogy a szerv nem volt daganatos. A férfi összeomlott, mikor kiderült a tévedés, azóta pszichológusi segítségre szorul. Ügyvédje szerint tetemes kártérítésre is jogosult, amint megállapították a hiba felelősét. Bár a szakemberek szerint megfelelő étrenddel és vitaminpótlással gyomor nélkül is lehet viszonylag normálisan élni, "ennek a viszonylagnak a megítélésén igen sok múlhat az előttük álló perben" - fogalmaz a híradó.