TikTok-influenszer-orvos, hatdiplomás orvos-mérnök, a Shell vezetője – ők lehetnek Magyar Péter pártjának EP-jelöltjei

2 hét ezelőtt 15


[sz]Malinovszki András / Fotó: Nagy Bogi/SZMO[sz]

Korábbi ígéretéhez híven Magyar Péter YouTube-csatornáján közzétette pártja EP-listájának 10 résztvevőjét. A TISZA Párt legelső tíz jelöltjének kiválasztását komoly válogatás előzte meg, összesen 538-an pályáztak a párt felhívására. A most bemutatkozó tízes (6 nő és 4 férfi) listás sorrendjét a párt szimpatizánsai választhatják ki.

A listavezető maga Magyar Péter lesz, de ő az eredménytől függetlenül Magyarországon marad. Az EP-lista harmadik helyén az a Tarr Zoltán református lelkész áll, aki felszólalt Magyar nagyszabású április 6-i tüntetésén, és akit emiatt elbocsátottak állami állásából.

Az EP-lista második helyére a legtöbb szavazatot kapó nő kerül, aztán sorrendben következnek a többiek, szavazatszám szerint, a negyedik helytől a tizenkettedikig – írja a videók alatt Magyar Péter.

A jelöltek:

Bujdosó Andrea Anna programozó matematikus, a Shell Hungary igazgatósági elnöke volt 2017 és 2019 között.

Dávid Dóra jogász a Meta jogtanácsosa Londonban, de jogtanácsos volt az eBay-nél és Jamie Oliver cégénél is.

Kollár Kinga jogász-közgazdász, a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője volt 2018 és 2020 között, most pedig az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi ügyekért felelős főigazgatóságán dolgozik

Molnár Dániel a Cambridge-i Egyetem fizikus kutatója, előtte pedig a CERN-nél volt kutató Svájcban.

Weisz Viktor szintén a Cambridge-i Egyetemen tanult, ő vállalkozástant, de foglalkozott üzleti menedzsmenttel és emberi jogi ösztöndíjas is volt.

Kulja András sebész-szakorvosjelölt, tudománykommunikációs szakértő, egészségedukációs tartalomgyártó, az @andras.doktor nevű, több mint 360 ezres követésű TikTok-csatorna üzemeltetője.

Bogdán Csaba orvos, mérnök, klasszika-filológus és történész, a MOME Technológiai Parkjának igazgatója.

Sopov Ildikó jogász, digitális és távközlési területek ismerője.

Gerzsenyi Gabriella jogász, 15 éven át dolgozott Brüsszelben, az Európai Bizottságában, 2021 óta szabadúszó író, őstermelő, családanya.

Lakos Eszter közgazdász, innovációs területen dolgozott, innovációs szakértő, korábban 10 évig élt Brüsszelben, célja a leszakadó rétegek felzárkóztatása.

A képviselőjelöltek között feltűnően magas számban vannak azok, akik vagy külföldön végezték tanulmányaikat, vagy jelentős külföldi munkatapasztalattal rendelkeznek.

A szavazás április 19-e pénteken délig tart, szavazni ITT lehet.

[kapcsolodo]akar-harom-mandatumot-is-szerezhet-magyar-peter-partja-az-ep-valasztason[kapcsolodo]