Több ezer ember olvasott egyszerre, egy helyen, új magyar rekordot állítottak fel

1 hét ezelőtt 11

Új magyarországi rekord született a könyv világnapja alkalmából a Libri üzleteiben, ahol több mint 2500-an olvastak együtt.

Több mint 2500 ember olvasott egyszerre április 23-án délután, a könyv világnapja alkalmából a Libri üzleteiben, ezzel új magyarországi rekordot felállítva.

A közös olvasást a Libri könyvkereskedő hálózat szervezte azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a rendszeres, legalább 20 percig tartó olvasás, mint kiváló stresszcsökkentő módszer fontosságára.

A könyvesboltokba érkezőket arra kérték, hogy legalább 20 percet olvassanak a helyszínen. A részvételre 17 és 19 óra között volt lehetőség, a csatlakozást pedig egy QR-kód beolvasásával igazolhatták a résztvevők.

A rekordkísérlet sikeres volt, így a könyvkereskedőnél új hazai rekord született, miután összesen 2536-an olvastak együtt.  Az eseményről ebben a cikkünkben számoltunk be részletesen.

Az akcióval a Libri az egy időben olvasás magyarországi rekordját szerette volna megdönteni meg. „A Sussexi Egyetem kutatói megállapították, hogy már napi 20 perc olvasással is közel 70 százalékkal csökkenthetjük a stressz-szintünket. A könyvek tehát nemcsak tanulásra, önfejlesztésre vagy a szabadidőnk eltöltésére alkalmasak: az olvasás hosszú távon is javítja az életminőségünket”– mondta korábban  Ludvig Orsolya, a Libri marketing- és kommunikációs igazgatója.

Starcz Ákos, az Indexet kiadó médiacsoport igazgatósági tagja az Index.hu Zrt.-től, és az Indamedia csoporttól függetlenül működő Libri–Bookline Zrt. igazgatóságának elnöke.

Index könyvek

Aranyköpések

Könyv az életünkről, mindennapjainkról, azok nehézségeiről 14 kortárs író egy inspiráló novelláskötetben

MEGVESZEM