Több mint 256 ezer kérdés érkezett a Közvetlen kapcsolat Vlagyimir Putyinhoz című eseményre

5 hónap ezelőtt 14

Több mint 256 ezer kérdés érkezett a Közvetlen Kapcsolat Vlagyimir Putyinnal című eseményre a moskva-putinu.rf honlap szerint, amelyen keresztül az oroszok kérdéseket küldenek az elnöknek.

A közvetlen kapcsolat és Vlagyimir Putyin éves sajtótájékoztatójára december 14-én kerül sor. A kérdések december 1-jén kezdtek érkezni a megadott csatornákon.

A kérdések a külpolitikára és az ország helyzetére vonatkoznak. A szentpéterváriak például azt kérdezték, hogy mit “ígér Oroszország egy olyan világnak, amelyben egymás kölcsönös érdekei felé orientált államok sokasága lesz, de hatalmi pólusok nélkül? Ki vállalja majd a felelősséget az ellentmondások és konfliktusok feloldásáért egy többpólusú világban, ahol mindenki a saját érdekeiből indul ki?”. Egy északi fővárosi lakos azt is megkérdezte, hogy mikor állítják helyre az Északi Áramlat gázvezetéket.

Egy moszkvai lakos arra kérte Putyint, hogy foglalkozzon a kórházakban fekvő katonák fizetésének problémájával. A Rosztovi területről a Veszelovszkij kerületben lévő gyermekosztály (kórház) bezárásáról érkezett bejelentés. A baskíriai Blagovescsenszki járásbeli Bisztinovo falu lakosa felszólított, hogy aszfaltozzák le a Blagovescsenszk-Pavlovka autópálya és Bisztinovo közötti utat.

A Krasznodari területről egy videókérdés érkezett. A régió lakosa arra kíváncsi, hogyan reagál az elnök azokra a beosztottakra, akik nem tartják be a parancsait és utasításait, volt-e olyan eset, amikor az államfő hazugságon kapott valakit, valamint arra, hogyan kapja az információkat a régiókból – gyakran szépítik-e azokat, és hogyan kezeli ezt.

Kérdés hangzott el a moszkvai régió lakásbérleti támogatásáról, egy fiatal moszkvai snowboardos pedig arról kérdezte az elnököt, hogy a fővárosban trambulinon fejlesztheti tudását, és méltóképpen képviselheti az országot az olimpián.

Mint Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő hangsúlyozta, a közvetlen kapcsolat és az éves nagy sajtótájékoztató együttesének nem lesz egyértelmű időkerete. Ez mindig egy hosszadalmas és informatív, különleges jellegű esemény – jegyezte meg.