Több száz alkalmazottat bocsájt el a világ negyedik legnagyobb cége

3 hónap ezelőtt 10

A tech-óriás Google szerdán közölte, hogy több csapatából is kénytelen elbocsájtani alkalmazottakat. A Fitbit vezetői is távoznak, főként azért, mert a cég fokozatosan csökkentette bérüket.

A világ negyedik legnagyobb cége, Google kijelentette, több száz alkalmazottat bocsájt el Voice Assistant csoportjától, valamint fejlesztői közül is – főként azokat érinti, akik a Pixel, a Nest és a Fitbit fejlesztéséért voltak felelősek – írja a Reuters.

A Fitbit céget 2021-ben vásárolta fel a Google, emellett viszont tovább folytatta saját Pixel Watch termékeinek fejlesztését is – ezek az órák könnyedén lekörözik a Fitbit termékeit, de akár néhány Apple Watch modellt is.

Számos csapatunkban kezdtünk változtatásokba 2023 második felében, hogy hatékonyabbá váljanak és jobban működjenek, és hogy erőforrásaikat a legnagyobb termékprioritásokhoz igazítsák. Egyes csapatok továbbra is folytatják az ilyen jellegű szervezeti változtatásokat, amelyeknek része néhány szerepkör globális megszüntetése

– fogalmazott a Google szóvivője.

A szóvivő nem konkretizálta az elbocsátásban érintettek számát, azonban tavaly januárban a Google azt közölte, hogy 12 ezer alkalmazott elbocsátását tervezi, ami globális munkaerejének 6 százalékát teszi ki.

Index könyvek

Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM