Több száz utcabálozóra nyitottak tüzet Memphisben, ketten meghaltak

2 hét ezelőtt 17

[sz]Maier Vilmos[sz]

Nyolc embert meglőttek, akik közül két férfi meghalt egy memphisi utcabálon szombaton, írja a CNN. A rendőrség korábban azt közölte, hogy a lövöldözők tizenhat embert találtak el, de később kiderült, hogy csak nyolc sérültről, köztük két halálos áldozatról van szó. A kórházba szállított három sérült közül egy van életveszélyes állapotban.

C.J. Davis memphisi rendőrfőnök szerint több mint 300 ember gyűlhetett össze az utcabálon, akikre legalább ketten nyithattak tüzet.

A lövöldözésről előkerült egy videó is, amin jól hallhatók a sorozatban, szünet nélkül leadott lövések, miközben az emberek az életükért menekülnek:

BREAKING: Massive gunfight at block party in Memphis, Tennessee. Multiple fatalities pic.twitter.com/pZM1qfTSZn

— BNO News (@BNONews) April 21, 2024

A rendőrség szombat estig nem fogott el senkit a lövöldözéssel összefüggésben. Egyelőre az sem derült ki, hogy miért lőttek az összegyűltekre a tettesek helyi idő szerint este 7 óra körül.

Idén már 121 alkalommal nyitottak tüzet tömegre csak az Egyesült Államokban a Gun Violence Archive nyilvántartása szerint. A szombati volt ezek közül az egyik, ahol legalább négy ember sérült meg.

[kapcsolodo]megdobbento-felveteleken-az-eletukert-futo-emberek-videokon-a-moszkvai-terrortamadas/[kapcsolodo]