Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

1 hét ezelőtt 5

Így állnak a tőzsdék ma reggel

  • Vegyesen zárták a vezető amerikai részvényindexek a szerdai kereskedést: a Dow 0,11%-ot veszített értékéből, az S&P 500 viszont 0,02%-kal, a Nasdaq 0,10%-kal feljebb került.
  • Teljes gőzzel zajlik a negyedéves jelentési szezon, tegnap, az amerikai tőzsdék zárását követően a Meta publikálta számait, amire 15 százalékos zuhanással reagált az árfolyam.
  • Az ázsiai tőzsdéken vegyes a kép, a dél-koreai Kospi index 1,4 százalékot esett, míg a hongkongi Hang Seng 0,4 százalékot, a kínai Shanghai Composite 0,2 százalékot emelkedett. Különösen gyengén teljesített a japán piac, a Nikkei 2,1 százalékkal került lejjebb.
  • Az európai határidős indexek kis pluszokat jeleznek előre a nyitásra, a DAX 0,2 százalékos, a CAC-40 0,1 százalékos, a FTSE-100 0,3 százalékos erősödéssel kezdheti a kereskedést.

Mi mozgatja ma a piacokat?

Az Egyesült Államokban a GDP előzetes adatait és a munkanélküliségi segélykérelmek számát ismerhetjük ma meg, ami a hét legfontosabb adatközlése nemzetközi szintéren, mivel ezek az adatok iránymutatók lehetnek az amerikai gazdaság teljesítményére és az álláspiaci helyzetre vonatkozóan. Ha az eddigiekhez hasonló az első negyedévben is kitartott a lendület, akkor az további nyomást helyezhet a Federal Reserve-re. A 2023-as utolsó negyedévben 3,4 százalékos növekedést produkált az amerikai gazdaság, az idei első negyedévre vonatkozó elemzői konszenzus 2,3 százalékos bővülést jelez.

Vállalati fronton az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. itthon pedig zajlanak a közgyűlések, ma a Mol és a Richter tartja éves rendes közgyűlését.

Címlapkép forrása: Shutterstock