Tovább száguld a magyar tőzsde új sztárja - Még nem késő beszállni?

1 hónap ezelőtt 11
A Concorde pénteki elemzését követően nagyot ralizott hétfőn az Autowallis, az emelkedés pedig kedden is folytatódik. A részvény iránti megnövekedett befektetői érdeklődést a forgalmi adatok is jól szemléltetik, hiszen zsinórban második napja az AutoWallis a legforgalmasabb papír az OTP mögött a BÉT-en. Éppen ezért megnéztük, hogy meddig emelkedhet még a papír, valamint azt is megnéztük, hogy a mostani emelkedést követően olcsó vagy drága-e a papír.

Sokkal többet érhet az AutoWallis

A friss negyedéves számokra reagálva a Concorde pénteki elemzésében vételre ajánlotta az AutoWallis részvényét, emellett pedig jócskán, több mint 70 százalékkal megemelte a papír célárát. De nem ez volt az egyetlen kedvező hír a vállalatnál, ugyanis hétfőn bejelentésre került, hogy az AutoWallis megállapodott a cseh Stratos Auto BMW üzletágának megvásárlásáról. A megállapodás értelmében pedig az AutoWallis három cseh városban is megjelenik, közöttük Prágában, mellyel a cseh BMW-piac közel 10 százalékát szerezheti meg a társaság.

Ezt követően nagy rali kezdődött a részvényben: hétfőn közel 17 százalékos pluszban zárt a részvény, kedden pedig jelenleg közel 7 százalékos pluszban van a jegyzés.

Az AutoWallis részvényei iránti megnövekedett keresletet kedden is jól szemléltetik a forgalmi adatok: a kereskedés eddigi részében már közel 368 millió forint értékben cseréltek gazdát a cég papírjai, amivel az AutoWallis a második legforgalmasabb papír a BÉT-en az OTP mögött.

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés