Trump: Biden nem tudja, hogy mit csinál

2 hét ezelőtt 12

Donald Trump volt amerikai republikánus elnök azt mondta, hogy a jelenlegi amerikai elnök, a demokrata Joe Biden nem tud két szót egymás után elmondani, és nincs tisztában azzal, hogy mit csinál.

“Olyan elnökünk van, aki két szót sem tud egymás után elmondani. Olyan elnökünk van, aki nem találja a színpadról lefelé vezető utat. Olyan elnökünk van, aki nem tudja, mi a fenét csinál” – mondta Trump pénteken a floridai Mar-a-Lago birtokán tartott sajtótájékoztatóján, a Mike Johnson házelnökkel folytatott megbeszélése végén.

A volt amerikai elnök megismételte, hogy Biden fellépése világháborúhoz vezethet. “Alig hét hónap van hátra november 5-ig (a következő amerikai elnökválasztás időpontjáig). De ez egy örökkévalóság, ha az emberek inkompetensek” – hangsúlyozta.

Mára szinte biztosra vehetőnek tekinthető, hogy a 77 éves Trump lesz az, akit az amerikai Republikánus Párt hivatalosan is elnökjelöltnek jelöl a közelgő novemberi választásokon. A második mandátumáért induló Biden a Demokrata Párt részéről is elegendő küldött támogatását szerezte meg. A küzdelem tehát előreláthatóan ugyanazok között a jelöltek között zajlik majd, mint négy évvel ezelőtt, amikor Biden legyőzte Trumpot. Az amerikai elnökválasztást november 5-én tartják.