Trump egykori magyar tanácsadója ugyanolyan korruptnak tartja a Fideszt, mint a kommunistákat

8 hónap ezelőtt 11

Zelenszkij szuverenitásharca igazságos és jogos harc, és igenis támogatnunk kell fegyverekkel, amelyeket az ukrán erők használni tudnak, munícióval, valamint olyan a célzást segítő hírszerzési adatokkal, amelyek a lehető legnagyobb kárt okozzák az oroszoknak. De elszámolási kötelezettség nélkül milliárdokat küldeni Kijevnek, egy korrupció által mélyen fertőzött régióba” - mondta a Válaszonline-nak a magyar származású Gorka Sebestyén, aki egy ideig Donald Trump tanácsadója is volt a Fehér Házban. Egyben idiótának nevezte azokat, akik szerint Ukrajna felfegyverzése egyre erősebb hadi felszereléssel a harmadik világháborúhoz és nukleáris világvégéhez vezet. Szerinte Trump visszatérése nem azért vetne véget a háborúnak, mert megvonnák a támogatást Ukrajnától, hanem mert Moszkvában annyira félnének a volt elnöktől.

Így a magyar kormány pozíciójáért sem rajong: „Ötvenhatos szabadságharcosok által kiszabadított antikommunista ellenálló gyermekeként gusztustalannak tartom ezt. Úgy vélem, ez csak egy újabb megnyilvánulása annak az erkölcsi korrupciónak, amelyet 40 évnyi marxizmus okozott Magyarország lelkében.

E rothadás mélysége magyarázza részben azt, hogy most miért élek amerikaiként az Egyesült Államokban.

Ugyanakkor azt megjeygezte, hogy Orbán Viktor mozgásterét a háborúval kapcsolatban megköti, hogy olyan sok magyar él a háborús Ukrajnában. Gorka, aki egykor a Fidesznek is dolgozott, a miniszterelnökről most azt mondta: „reménykedtem benne, hogy a »konzervatív« oldal nem válik olyan korrupttá, mint az egykori kommunista MSZMP. Ebben tévedtem. Elég Mészáros Lőrincre nézni.”

Annak is örülne, ha az amerikai konzervatív barátai jobban tisztában lennének a Fidesz valódi természetével.