Trump március 25-én állhat bíróság elé a New York-i lefizetéses ügyben

2 hónap ezelőtt 8

Egy New York-i bíró elutasította Donald Trump kérését, hogy utasítsák el egy pornósztárnak kifizetett hallgatási pénzek ügyében emelt büntetőjogi vádakat, megnyitva ezzel az utat a volt amerikai elnök elleni első büntetőper előtt.

Juan Merchan bíró március 25-re tűzte ki az ügy tárgyalásának időpontját. Ez az egyike annak a négy büntetőeljárásnak, ami Trump ellen folyik, miközben a volt elnök vezeti a republikánusok elnökjelölti versenyét.

A 77 éves Trump arra kérte Merchant, hogy dobja a 34 vádpontot tartalmazó vádiratot, ami üzleti nyilvántartások meghamisításával vádolja. A vád szerint Trump a 2016-os választások előtt Stormy Daniels pornósztárnak 130 ezer dollárt fizetett a hallgatásáért.

Merchannek kevesebb mint 10 percébe telt, hogy megtagadja Trump kérelmét és megerősítse a március 25-i dátumot. A meghallgatás előtt Trump megismételte állításait, miszerint az ügy politikai indíttatású. Trump, aki ellen a demokrata Alvin Bragg manhattani kerületi ügyész nyújtotta be a vádakat, ártatlannak vallotta magát.

Joe Biden demokrata elnök újraindul a november 5-i amerikai elnökválasztáson. (Reuters)