Trump Orbánnal együtt győzné le a fasisztákat, hogy helyreállítsák a józan ész uralmát a világban

1 hét ezelőtt 12

Péntek reggel Donald Trump volt amerikai elnök előre bekészített beszédét játszották le a CPAC Hungaryn, ami az amerikai republikánusok, elsősorban a párt trumpista jobboldalának éves nagy találkozója, aminek két éve rendezte meg először az Alapjogok Központ a kihelyezett európai fórumát Budapesten.

A megafonos Dér Stefi és a szintén megafonos Bohár Dániel műsorvezetőként úgy harangozták be Trumpot, hogy: „egy olyan ember következik, aki egyszer már legyzte az amerikai demokratákat, és ha a jóisten úgy akarja, ez idén novemberben újra megtörténik”. Utóbbihoz Dér hozzátette: „És ha ez megtörténik, lássuk is, hogy mi várható, például béke.” A jó előre felvett és már feliratozott videóját Trump azzal kezdte, hogy megköszönte „jó barátjának, Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, valamint az Alapjogokért Központ főigazgatójának, Szánthó Miklósnak és természetesen Matt és Mercedes Schlappnek, e két csodálatos embernek”.

Azt mondta, megtiszteltetés, hogy olyan „hazafikhoz” szólhat most, akik „büszkén vívják harcukat a nyugati civilizáció megmentéséért folytatott küzdelem frontvonalában”.

A súgógépről való monoton felolvasást a volt amerikai elnök azzal folytatta: „Együtt küzdünk egy gigászi harcban, hogy felszabadítsuk nemzeteinket azon gonosz erők uralma alól, akik tönkre akarnak tenni minket.” Ezután beszélt olvasott kultúraőrzésről, szuverenitásmegóvásról, életmódmegvédésről, illetve „a szabadság, a család és Istenbe vevett hitt időtálló értékeinek” megtartásáról

„Elnökként büszkén dolgoztam együtt Orbán Viktor miniszterelnökkel – aki mellesleg egy nagyszerű ember –, a két nemzet értékeinek és érdekeinek előremozdításán. Leszámoltunk az illegális bevándorlással, megvédtük határainkat, munkahelyeket teremtettünk, megvédtünk hagyományainkat és zsidó-keresztény értékeinket. Az oly fontos zsidó-keresztény értékeket.

A felolvasást azzal zárta, hogy alig várja, hogy megint „szorosan” együttműködjön Orbánnal, amikor majd újra leteszi az esküt az Egyesült Államok 47. elnökeként.

„A konzervatívok győzni fognak a harcban, amelyet azért vívunk, hogy megmentsük civilizációnkat a kommunistáktól, marxistáktól és fasisztáktól, és helyreállítsuk a konzervativizmus és a józan ész uralmát a világban.”