Úgy tűnik, mintha a zuglói önkormányzat fizetné Horváth Csaba kampányhirdetéseit, pedig nem

1 hét ezelőtt 5

Több olvasónk jelezte, hogy valami nem stimmel Horváth Csaba facebookos hirdetései körül.

„Nekem Zugló az első. Építsük együtt Zugló jövőjét! Támogasson ajánlásával” – írta egy múlt heti posztban, amit a látszat szerint Zugló önkormányzata fizetett.

Ez nem újkeletű jelenség, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt tavaly decemberben szúrta ki, hogy „gyakran lehet olyan hirdetésekbe ütközni, amely ugyan Horváth Csaba zuglói polgármester oldalát hirdeti, de közben a hirdetés finanszírozójaként Budapest Főváros XIV. Kerületének Önkormányzata van megjelölve”.

A mostani választási kampány hirdetéseiről megkérdeztük az önkormányzatot. „A Horváth Csaba polgármesteri ajánlásával kapcsolatos hirdetésnél a Facebook kezelői felületén tévesen Zugló Önkormányzata lett megjelenítve a finanszírozó megnevezésénél, noha a hirdetést Horváth Csaba finanszírozta a saját, a hirdetésekhez rendelt bankkártyájáról – írták. – Ezúton kijelentjük, hogy Horváth Csaba polgármester jelölti kampányára eddig sem költött egy forintot sem és ezután sem fog költeni sem Zugló Önkormányzata, sem az önkormányzat médiacége, a Zugló Információs és Médiacsoport Kft.”

Az adott poszt finanszírozójának valóban bárkit be lehet írni. A Metán visszakövethetők a hirdetés részletei. Eszerint a szóban forgó posztra 45-50 ezer forintot költöttek el, a megjelenésszám 20-25 ezer.