Új dolgot szankcionál a Facebook, érdemes lesz rá odafigyelni

2 hónap ezelőtt 13

A Meta bejelentette, hogy megkezdi a más cégek mesterséges intelligencia szolgáltatásai által generált képek felcímkézését, egy, a fájlokba épített láthatatlan jelölés segítségével. A vállalat blogbejegyzése szerint minden, a Facebook, Instagram és Threads felületén közzétett MI-tartalomra ráhelyezik a címkéket, hogy jelezzék a felhasználóknak, hogy digitális alkotásokkal állnak szemben – írja a Reuters cikke alapján a 24.hu.

Ezen felül azt is jelezték, hogy a saját mesterséges intelligencia-eszközeikkel készített tartalmakat már most is címkézik.

Miután üzembe helyezi az új rendszert a Meta, ugyanezt fogja tenni az OpenAI, az Adobe, a Midjourney, a Shutterstock és az Alphabet szoftvereivel készült alkotásokkal is.

Mint írják, a vállalat nemzetközi ügyeit felügyelő Nick Clegg jelezte, a Meta ezzel egy időben

megköveteli minden felhasználótól, hogy címkézze fel saját mesterségesen módosított hang- és videótartalmát, ha pedig ezt elmulasztják, büntetést alkalmazhatnak velük szemben.

Az MI által írt szövegek címkézésére azonban elmondása szerint nincs eszközük.

A Meta szóvivője arra nem tért ki, hogy a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatás esetében milyen szabály lesz érvényben MI-kérdésben. Valamint az is kérdés még, hogy a láthatatlan jelölések hogyan fogják megakadályozni a manipulált tartalmak gyanútlan továbbosztását.