Új fejlemény Matthew Perry halálának ügyében

6 hónap ezelőtt 27

Ahogy az Infostart is beszámolt róla, 54 éves korában meghalt Matthew Perry amerikai színész, aki a Jóbarátok című sorozatban Chandler Binget alakította. A színész holttestére október 28-án éjjel Los Angeles-i otthonában, egy jakuzziban találtak rá. Halálát vélhetően fulladás okozta.

A hatóságok helyi idő szerint délután négy óra körül mentek ki Perryhez. A helyszínre kiérkező mentősök kábítószert és idegenkezűségre utaló nyomot sem találtak. A legújabb információk alapján azonban a rendőrök orvosilag felírt gyógyszerekre bukkantak a színész otthonában – írja az Index a TZM-re hivatkozva. Az amerikai lap úgy tudja, hogy

antidepresszánsokat, szorongásoldó szereket és COPD-gyógyszereket is találtak.

A COPD-alapú szereket gyakran alkalmazzák tüdőtágulásban vagy krónikus hörghurutban szenvedőknél, a cikk ráadásul meg is említi, hogy Matthew Perry rengeteget dohányzott. A Los Angeles-i halottkém toxikológiai vizsgálattal állapítja meg, hogy a színész szervezetében található-e kábítószer vagy gyógyszer, de a végleges eredmény kimutatása hónapokig is eltarthat.

A színész a halála előtt egy kétórás pickleball-mérkőzést játszott. Perryre az asszisztense talált rá, aki azonnal hívta a 911-et.

A színész korábban az életrajzi könyvében bevallotta, hogy 14 éves korában érezte meg először, milyen megnyugtató hatással van rá az alkohol, és elmondása szerint „utána nem volt visszaút”.