Új fronton támad a BYD, még idén megérkezik az első pickup

3 hét ezelőtt 19

A BYD bejelentette, hogy az év folyamán piacra kívánja dobni az első elektromos pickup modelljét. Ez a lépés a verseny jelentős fokozódását hozhatja a globális autóiparban, tekintve, hogy a BYD közleménye szerint a globális piacra tervezték a járművet (vagyis nem kifejezetten a kínai piacra készült az autó).

Az autóról közzétett képek alapján kevés részlet derül ki annak belsejéről vagy külső megjelenéséről, mivel az ábrázolásokon az autó narancssárga és kék takarómatricával látható. Sem a specifikációkól, sem pedig az árról nincs egyelőre információ.

Iparági források szerint a pickupot közepes-nagyméretű modellként pozícionálják, melynek méretei meghaladják a Toyota Hilux méreteit.

Ez az új modell olyan népszerű járművekkel fog versenyezni, mint például a Ford Ranger és F-150 Lightning, a Toyota Hilux valamint a Tesla Cybertruck. A BYD ezzel bővíti jelenlegi termékpalettáját, amely széles skálán mozog: a közel 70 ezer jüan értékű Seagulltól egészen az 1,68 millió jüanba kerülő U9-ig.

Jelenleg a BYD nem értékesít járműveket az Egyesült Államokban, amely az egyik legfontosabb pickup-piac. Viszont aktív szereplő más fontos piacokon is, mint például Thaiföldön.

A cég korábban elnyerte a világ legnagyobb elektromosautó-gyártójának címét, amit részben agresszív árazási politikájának és globális terjeszkedésének köszönhetett. Ezt a pozíciót aztán elvesztette az év első negyedévében, amikor újra a Tesla volt a legnagyobb a tisztán elektromos autók eladásában.

A BYD sem kerülhette el az elektromos járművek piacát érintő általános kihívásokat. Az első negyedévben 300 114 elektromos járművet adott el, ami 43 százalékos csökkenést jelent a 2023 decemberi negyedévhez képest. Ezzel szemben legnagyobb riválisa, a Tesla 386 810 autót szállított le ugyanebben az időszakban, ami 8,5 százalékos visszaesést jelent éves szinten.

Címlapkép: BYD