Új funkciókkal bővül a Waze

1 hónap ezelőtt 12

A TotalCar azt írja, a Google navigációs rendszerének új kepésségeiről az Ars Technika hírportál és a Waze blog is beszámolt.

A hírek szerint mind az androidos, mint az iOS-t használó telefonok tulajdonosait figyelmezteti majd az alkalmazás a sebességkorlátozás változására 150 méterrel a kritikus pont előtt. Igaz, hogy vannak olyan korszerű autók, amik ezt már alapból tudják, a Waze-zel a régebbi járművel közlekedők számára is elérhető lesz.

Ezen felül a Waze jelzi, ha az autó éles kanyarhoz vagy fizetős útszakaszhoz közeledik.

Észak-Amerikában, Mexikóban és Franciaországban arra is figyelmeztet majd, ha egy mentő, rendőr- vagy tűzoltóautó áll az autó útvonalán.

A kerülőút-navigátor nagy segítség lehet az autós turistáknak - írja a lap. Ez jelezni fogja, hogy mikor, hol, és merre kell kanyarodnia a sofőrnek, illetve többsávos út esetén azt is, melyiket kell használnia ezek közül. Ugyanígy segít majd abban is az alkalmazás, hogy a többsávos körforgalmakban melyik sávot kell használni. Szintén új funkció, hogy a Waze alkalmazkodni fog az autós kedvenc útvonalaihoz ahelyett, hogy a szerinte leggyorsabbat kínálná neki.

Hozzáteszik, az eddig megjelent információk alapján nem egyértelmű, hogy melyik szolgáltatás melyik országban, illetve mikor jelenik meg.