Új igazgatósági tagok az AutoWallisnál

1 hét ezelőtt 11

Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Az AutoWallis éves rendes közgyűlésén a részvényesek többek között elfogadták a társaság 2023-as évről szóló beszámolóját, valamint döntöttek a tavalyi rekordnyereség felhasználásáról, továbbá az igazgatóság és a felügyelőbizottság, illetve auditbizottság átalakításáról is.

Az AutoWallis igazgatóságának javaslata alapján a részvényesek úgy határoztak, hogy az eredmény tartalékba helyezésével azt a további növekedés finanszírozására használják fel a Wallis Csoport által januárban végrehajtott 5,7 milliárd forint összegű készpénzes tőkeemeléssel együtt.

Az éves rendes közgyűlésen a részvényesek arról is határoztak, hogy Müllner Zsolt elnök, valamint Ormosy Gábor vezérigazgató mellé olyan új igazgatósági tagok kerüljenek, akik az elmúlt évtizedekben jelentős hazai és nemzetközi tapasztalatokat szereztek részben szintén tőzsdei vállalatoknál, többek között vállalatvezetés és akvizíciók területén. A közgyűlési döntések alapján az igazgatóságba került

  • Vaczlavik Ferenc, az AutoWallis gazdasági igazgatója,
  • Veres Tibor, az AutoWallis fő tulajdonosának, a Wallis Csoportnak az elnöke,
  • a Wallis Csoport képviseletében Mező Gyula vezérigazgató,
  • Buday Bence vezérigazgató-helyettes,
  • valamint Karvalits Ferenc stratégiai vezérigazgató-helyettes.

A közgyűlésen a felügyelőbizottság tagjává választották továbbá Deme Gézát, az AutoWallis legnagyobb intézményi befektetője, a Széchenyi Alapok elnök-vezérigazgatóját, valamint Lakatos László Pétert, a Budapesti Corvinus Egyetemen Számviteli és Jogi Intézetét vezető szakembert, aki egyben az auditbizottságba is bekerült.

Az AutoWallis több pénzügyi mutató esetében már tavaly meghaladta a 2025-re korábban kitűzött célokat, ezért a társaság május 6-án bemutatja frissített stratégiáját, 2028-as célszámait, valamint osztalékpolitikáját.

Az AutoWallis árfolyama ma 2 százalékot esett, míg idén 28,5 százalékos pluszban van.

Címlapkép forrása: Portfolio