Új név a kalapban: már Győrfi Pált is mérik mint esetleges főpolgármester-jelöltet

3 hónap ezelőtt 17


[sz]Malinovszki András / Fotó: MTI/Komka Péter[sz]

Legújabb hírek szerint a Fidesz márciusban jelentené be, kit indítana főpolgármester-jelöltnek – azaz mindössze három hónappal az önkormányzati választás előtt.

[kapcsolodo]kubatov-szerint-marcius-vegeig-kiderul-kit-jelol-a-fidesz-budapesti-polgarmesternek[kapcsolodo]

A kései leleplezés miatt a sajtó nagy része csak találgatni tud, hogy ki az, akit a kormánypárt elindíthat a jelenleg minden mérés szerint toronymagasan vezető Karácsony Gergely ellen. Olyan prominens budapesti politikusok, mint Sára Botond, Wintermantel Zsolt, Bús Balázs, Ferencz Orsolya vagy Pokorni Zoltán mellett időnként felmerülnek civil, a politikától távolabb álló nevek. Így pletyka szintjén beszéltek már arról, hogy az olimpiai bajnok úszó, Gyurta Dániel népszerűségét is mérték.

A nem politikai jelöltjelöltek tábora most tovább erősödhet – értesült a 24.hu. Állítólag nem hivatalosan – a korábban már szintén felmerült ex-BKK-vezér, Vitézy Dávid mellett – megmérték az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál esetleges esélyeit is.

A számolást megbonyolították azzal, hogy bedobták a kormányszóvivő, Szentikirályi Alexandra indulásának lehetőségét is – Győrfi ellen és vele párhuzamosan is. Számoltak azzal az opcióval, hogy Karácsony mellett az LMP által támogatott Vitézy és Fidesz-színekben Szentkirályi vagy Győrfi is indul, vagyis háromszereplős lesz a verseny. Illetve felmérték azt is, hogyan végezne Szentkirályi, Győrfi, valamint Vitézy akkor, ha egyedül állna szemben a főpolgármesterrel.

Azt, hogy a fővárosban kevésbé népszerű kormánypárt mennyire számol Győrfi Pállal mint országosan ismert és meglehetősen népszerű civil közszereplővel, nem tudni.

A mentőszolgálat szóvivője a 24.hu kérdésére mindenesetre úgy válaszolt: nem kapott ilyen felkérést a Fidesztől.

A felmérésben a szóban forgó piackutató cég emberei állítólag rákérdeztek arra, hogy a jelöltek közül ki az, aki

  • Gyurcsány embere,
  • fiatalos, lendületes,
  • változást hoz,
  • a Fidesz embere,
  • együtt tud működni a kormánnyal,
  • illetve akinek „Budapest az első”.

[kapcsolodo]vitezy-david-16-szazalekon-all-a-fopolgarmesteri-versenyben-pedig-meg-be-sem-jelentette-indulasat[kapcsolodo]