Új videón a Hamász magyar túsza

1 hét ezelőtt 16

Az iszlamista Hamász terrorszervezet videófelvételt tett közzé szombaton két, október 7-én elhurcolt izraeli túszról, köztük a magyar-izraeli kettős állampolgárságú Omri Miranról.

A 47 éves Omri Mirant, két kislány édesapját a Nahal Óz kibucban található otthonából vitték el a terroristák a Gázai övezetbe, ahonnan azóta, egészen szombatig nem volt róla életjel. Egyik kislánya csak féléves volt elrablásakor.

Miran mellett a 64 éves amerikai-izraeli kettős állampolgárról, Keith Siegelről is közzétettek egy felvételt.

The Miran and Siegel families have given permission to share this video of Keith and Omri which was released by the jihadi death cult psychopaths holding them hostage.

Keith and Omri – two Israeli fathers abducted from their homes on October 7 – need to come home now… pic.twitter.com/VVh68UGVVZ

— Aviva Klompas (@AvivaKlompas) April 27, 2024

Nem egyértelmű, hogy mikor rögzítették a képsorokat, de Miran a videón azt mondja, hogy már 202 napja tartják fogva, Siegel pedig a jelenleg is tartó pészah ünnepét említi meg, ami arra utal, hogy a közelmúltban készülhettek a felvételek.

Ezeken a túszok családjukhoz és az izraeli kormányhoz szólnak, szeretetükről biztosítják hozzátartozóikat, és a kiszabadulásukat szolgáló egyezmény megkötését szorgalmazzák.

"Keith Siegel és Omri Miran életjele a legvilágosabb bizonyítéka annak, hogy az izraeli kormánynak mindent meg kell tennie még a függetlenség napja előtt az összes elrabolt visszajutásáról szóló megállapodás jóváhagyásáért. Az élőket rehabilitálni kell, a meggyilkoltakat pedig méltóképpen eltemetni" - emelte ki az elraboltak családjainak központja a videók közzététele után.