Újabb érthetetlen leolvadás: Franciaország ellen esett ki a címvédő magyar pólócsapat

2 hónap ezelőtt 12

 Franciaország ellen esett ki a címvédő magyar pólócsapat

2024. február. 13. 20:25Sport

Az ötödik helyért küzdhet tovább a magyar válogatott.

Óriási meglepetésre a világbajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott 11-10-re kikapott és kiesett Franciaország ellen a dohai vb negyeddöntőjében.

A férfi pólósaink jól kezdtek, 4-2-re nyerték az első negyedet, majd a félidei pihenőre 7-3-as vezetéssel vonulhattak el. 8-4-es magyar előnynél Manhercz Krisztián ötöst és ziccert rontott, a franciák pedig vérszemet kaptak. Thomas Vernoux nagyon elkapta a fonalat, a magyar csapat játéka viszont fásulttá vált, egyre kevesebb volt a kreativitás a támadásokban, de az utolsó negyednek így is két gólos magyar előnnyel vágtak neki a felek.

Ebben a játékrészben átrohantak rajtunk a gallok, Vernoux lövőkedve nem hagyott alább, a mindent eldöntő gól is az ő nevéhez fűzödött. Ezzel a vereséggel a címvédő magyar válogatott már csak az 5. helyért küzdhet tovább.

Hasonlóan megmagyarázhatatlan volt pár nappal ezelőtt a női kosárlabda-válogatott Spanyolország elleni zakója, ahol 22 ponttal is vezettek a mieink, de végül 73-72-re kikaptak és nem jutottak ki a párizsi olimpiára.