Újabb hírek az ingyenes rodoszi nyaralásokról

2 hét ezelőtt 14

A vg.hu összeállítása ugyanis arra emlékeztet, hogy csak azok kaphatnak ingyenes szállodai vouchert, akik hotelben laktak - az Airbnb-ben vagy más apartmanban lakók nem jutnak ilyen kompenzációhoz. Ráadásul a magyarok

Az Ibusz a lappal azt közölte, hogy magyar turistákat jellemzően nem érint az akció. Az Invia szállásközvetítő a náluk lévő több száz hazai és nemzetközi utazásszervező ajánlatai alapján arról számolt be, hogy ezek a cégek nem szerveztek utakat a tavalyi tűzvészben érintett területre, ugyanis szervezett utazások keretében a magyar közönség jellemzően a sziget északi oldalát keresi fel. Ennek a cégnek sincs tudomása magyar érintettekről.

Persze ettől még lehetnek egyéni utas érintettjei a tűzvésznek és így az akciónak. Nekik a programban való részvételhez regisztrálniuk és jelentkezniük kell az erre a célra létrehozott platformo. Nyilatkozni kell arról, melyik szállodában szállt meg az érintett turista és meg kell adni a tavalyi foglalás adatait.

Mint ismert, körülbelül huszonötezer turistát evakuáltak tavaly a tűzvész miatt, ebből nagyjából tízezren az Egyesült Királyságból utaztak oda. Az akció meghirdetését követően ötezren azonnal reagáltak a felhívásra. A kedvezményezettek egyszeri, egyhetes ingyenes tartózkodást (7 nap) kapnak ugyanolyan kategóriájú szállodába, ahová az elmúlt nyáron foglaltak. Legfeljebb 500 euró (198 ezer forint) értékű utalványt adnak. A felajánlott kuponok értéke az eredeti foglalástól függ, aki tavaly három csillagos szállodában nyaralt, 300 eurós (119 ezer forint) vouchert kaphat. A voucherek azonban nem érvényesek a főszezonban.